Timelapse

Een timelapse video wordt samengesteld uit een groot aantal foto’s. De foto’s worden verzameld middels een speciale camera die volgens een voorgeprogrammeerde periode van bijvoorbeeld 7.00 tot 17.00 uur met een vaste interval van 5 minuten zijn foto’s maakt. Het eindresultaat wordt na de editing aangeboden en is voorzien van muziek. Een aanvullende optie is om semi-live mee te kijken tijdens het project via een online platform. Elke 25 foto’s upload de camera zijn bestanden en deze worden toegevoegd aan de online timelapse waardoor bijvoorbeeld een bouwproject online semi-live kan worden gevolgd.

De camera’s die wij gebruiken zijn zelfvoorzienend en hebben geen externe stroom nodig, omdat deze voorzien zijn van een zonnepaneel. Hierdoor kunnen wij een timelapse voor langdurige periode garanderen. Denk hierbij aan een timelapse gedurende meerdere jaren. De werking van de systemen wordt door ons via internet continu gecontroleerd.

De meest gekozen optie is de combinatie van Timelapse met normale videobeelden om zo een beter beeld te krijgen van het project. De montage die we maken van de beelden zijn sfeervol en dynamisch op uptempo muziek.